Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Grisar känner ångest när de gasas

Kategori: djurhållning

Nu har jag sett första och halva andra avsnittet av Henrik Schyfferts tv-program Köttets lustar. Jag har länge helst valt svenskt kött, för djurens skull, men efter att nu ha sett grisar gasas, i syfte att bedövas före slakt, och de påståtts känna både kemisk (p.g.a. gasens påverkningar på grisens hjärna) och troligen "psykisk" oro när de har förts in i ett utrymme med främmande grisar och andas in gas så att de kippar efter andan, så känner jag att...: Så ONÖDIG behandling av levande, kännande varelser. Man hade kunnat avliva dem mer direkt. Varför tillåter vi sådant, bara för att vi vill köpa billig mat och inte vill se... eller är så vana vid att det ska gå till så eller inte har haft tid över till att ordentligt ta reda på hur djuren, vars kött man äter, har haft det? (Jag anklagar mig själv lika mycket som andra.)
 
Jag vill hädanefter aldrig mer själv köpa kött från djur som inte har levt eller slaktats på ett, enligt mitt samvete, "okej" sätt. Det som jag känner är okej att köpa är till exempel älgkött och vildfångad fisk som dödats direkt vid uppkomsten (alltså får jag väl fånga dem själv... hm...). I övrigt blir det vegansk mat för min del, tror jag. Om någon bjuder mig på mat, så kommer jag att äta det, dock, men jag vill nog inte själv köpa kött från... ja, ni har nog förstått nu.
 
Suck! Denna värld... 
 
Argumentera med, ifrågasätt eller tipsa mig gärna gällande detta ämne, helst i kommentarer till detta blogginlägg, så att fler av bloggens läsare får ta del av era åsikter och råd! (Gör det, dock, på.ett respekterande och schysst sätt!)
 
Kram till Dig ...och alla djur!
 

KOMMENTARER:

  • Karro säger:
    2018-01-29 | 13:25:49

    Ur en miljö & hälsosynpunkt är det ju också bättre! Vad kul att du ska börja äta mer vegetarisk mat ☺👍 . Jag tycker Quorn och mat från Hälsans kök är godast.

    Svar: Jo. Fast det är lite svårt, tycker jag. Vill ju helst äta mat lagad från grunden eller så äkta mat så m möjligt. Och vanans makt är dessutom stor.
    Marita Lundqvist

Kommentera inlägget här: