Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Mitas smarriga LCHF-rätt

Kategori: mat, recept

Jag börjar denna blogg lite "mitt i" de ämnen som den kommer att handla om: Jag kastar mig rätt in. :) Om du som läsare är helt okunnig inom ämnet, kommer det att klarna så småningom. 
 
Jag har så kallad IBS (problem med tarmarna) och äter ofta sötsaker.
 
Socker och andra blodsockerhöjande födoämnen (som vitt bröd, pasta med mera) verkar, enligt en hel del forskningsrapporter, skapa långvariga inflammationer och därmed öka risken för diverse olika sjukdomar och andra ej välkomna åkommor samt vara fettbildande.
 
Dieten LCHF innebär att man försöker hålla sitt blodsocker på en jämn nivå, genom att äta väldigt lite kolhydrater, mycket protein och fett (för att bli mätt och  minska sötsuget). Man äter även en hel del grönsaker och rotfrukter, men äter man strikt LCHF-mat låter man bli sådant som har vuxit under jord samt undviker frukt.
 
Enligt någon forskning kan lågkolhydratkost hjälpa mot IBS. 
 
För någon dag sedan tjuvbörjade jag äta lite enligt den dieten, innan jag ens hade bestämt mig för om jag skulle äta så eller inte och nästan utan att följa några speciella recept. (Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur strikt LCHF jag ska äta framöver. Hittills har jag ätit flera frukter per dag, vilket man väl inte ska, enligt LCHF, men jag har undvikit (men inte helt låtit bli) sötsaker och pasta, ris och bröd. Jag har istället ätit mycket protein, grönsaker och mycket fett.)
   
I dag lagade jag en egen maträtt till mig själv, istället för att äta pizza som de andra i min familj skulle äta. Det blev en egenpåhittad LCHF-rätt. Och vet ni vad?!! Den blev riktigt, riktigt god! Min karl smakade och sa att den var godare än pizzan, som han hade på sin tallrik. :) 
 
 
 Kram till Dig!
Kommentera inlägget här: