Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Magen har kraschat igen

Kategori: Allmänt

Det var länge sedan sist, men sent i går kväll kraschade min IBS-mage igen, så natten mot idag har jag legat på en madrass utanför toan och haft som en ordentlig magsjuka. Det är en sådan lättnad när det är över! Jag har ändå svårt att sova nu på morgonen. En fluga som vandrar på.mig, ljud från det öppna fönstret och jag vet inte vad, men nu ska jag försöka sova ett tag igen.
 
Jag vet inte varför den kraschade denna gång, men jag tycker mig se ett samband med för lite sömn, lite för mycket att göra senaste tiden och kanske lite för mycket kaffe. Denna semester har hittills varit mer stressig än när jag jobbar. Men på måndag har även Micke semester. Då blir det nog lite lugnare för mig.
 
Nu vill jag ut och göra färdigt den runda rabatten, som jag jobbade med under flera timmar i 26 gradig värme i går. Jag jobbade lite längre med den än jag egentligen kände ork till, bara för att det var så kul och för att jag så gärna ville ha den färdig. Den blev inte klar.
    Hm... Det var nog 26 grader i SKUGGAN, själv var jag främst i solen, även om något moln svepte förbi ibland.
 
Vårt vatten är lite för surt. Jag drack en hel del vatten igår. Även det kanske kan ha påverkat min mage, även om jag kände av magen redan under morgonen.
 
Hur som helst ska jag låta bli att jobba i värmen idag. Jag ska ta det lugnt. Måste bara städa lite snabbt, exempelvis badrummet... Men först ska jag läsa och sova en stund till. Ska även ta en tupplur senare idag, tror jag. 

Rabattväxter som jag är sugen på

Kategori: trädgård

Jag håller på med att googla och fundera över vad jag ska ha i vår nya rabatt. Det är ett väldigt soligt läge och jag bor ju i Västerbotten. Jag vill ha endast perenner och jag tror att jag kanske ska ha blommor i dels vitt och dels blått/lila, eventuellt även åt det svarta hållet. (Jo, jag vet, Karro, att jag har inspirerats av dig. :) ) 
 
Jag vet, som sagt, väldigt lite om blommor och blader.
 
Det här är i varje fall några sorter som jag funderar på att skaffa i just den rabatten:
 
- Den rosalila rosen "blue moon"
- Lavendel
- Pyramidklocka Alba
- Kent Belle
- Anemone sylvestris
- Echinacea purpurea (men KANSKE ha just den någon annanstans i vår trädgård) 
 
Har ni något annat förslag på vita eller blå/lila blommor eller vet något matnyttigt om de som jag har räknat upp? Delge mig i så fall gärna (hellre som en kommentar till detta blogginlägg och inte enbart på Facebook)!
 
Kram till Dig! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rabatten

Kategori: trädgård

I förrgår tippade grannen Janne en skopa jord där jag (sedan kanske två år tillbaks) har börjat göra om en rabatt som fanns här när vi flyttade in. Jag tyckte att den var för stor att rensa och för ostrukturerad och jag ville dessutom bestämma själv vilka växter som skulle växa i den.
 
 
 
I går spred jag ut jorden och avgränsade den blivande rabatten. Jag flyttade även bort de få plantor som växte där.
 
 
 
 
 
Min plan är att ha enbart vita eller både vita och blå/lila blommor i denna rabatt, men jag har inte bestämt mig än. Micke har gett mig helt fria händer gällande denna, trots att det ju är även hans rabatt. Jag klagar inte! :) Men jag är ju dock så okunnig om blommor. 
 
Så här långt kom jag igår: