Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Hönsen

Kategori: djurhållning

Så här stora har de maskinkläckta kycklingarna hunnit bli nu. De växer snabbt! 
 
 
Och här är resten av vår hönsgrupp.
 
 
 
Fler bilder av de samma kommer här ...samt en väldigt gosig katt, som egentligen inte är vår.
 
 

Dagens auktionsfynd

Kategori: inredning, miljön

I dag hjälpte jag till under en auktion här i byn, genom att vara en av två som höll upp grejer. Samtidigt ropade jag även in några föremål. Båda göromålen var trevliga, tyckte jag. Det var soligt, så vi höll till utomhus. 
 
Jag är jättenöjd över de fynd som jag gjorde! För 260 kronor fick jag tre udda, gamla stolar, tre hemodlade gurkor, ett träkar (ett sådant som jag länge har velat ha), en gammal brödkavel, en vacker mjölsikt av trä, två 
 speglar - ett, tyvärr, utan själva spegelglas, 
ett glasfat med lock (perfekt mot flugor) och några burkar och någon glasflaska (glasburkarna var väl si sådär, men billiga). 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram till Dig! 

Underbara natur

Kategori: Gud, djurhållning, miljön

Guds skapelse är så underbar! Varierande och detaljrik. Och allt i den behövs.
 
 
På var sida om vår farstubro blommar yviga vita blommor just nu. En del av dem snuddar vid en när man går upp eller ned för den smala brotrappen och en eller annan humla flyger då surrande upp i luften för att sedan åter landa på någon av blommorna.
 
Jag kan känna mig lite smårolig att man ska bli stucken, men ändå tacksam och glad över att bina och humlorna är där, eftersom de ju har minskat i antal och är helt livsnödvändiga för vår natur och vår existens. Därför tänker jag, med stängd mun, när jag skyndar mig över trappen; samla nektar ni, humlor, och gör ert viktiga pollineringsarbete! Varsågoda! Och föröka er, ni bin! :) 
 
 
 
Glad sommar, önskar jag Er!
 
Kram till Dig!