Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Ska bli åttiotal i dockskåpet

Kategori: pyssel

 
 
 
Jag har nyligen börjat skapa ett av mina dockskåp i åttiotalstil.
 
Hittills har jag gjort en miniliten loppa, ett brev med kuvärt och ett papper med klotter samt planerat lite. :)
 
 
En tonårsdocka kommer att sitta vid en stängd dörr, med en lång telefonsladd klämd genom. Hon ska prata i en sådan där gammal stationär telefon med snurrskiva. Telefonsladden ska vara ihopknorvad och hon klottra på ett papper medan hon pratar. På andra sidan dörren ska en pappa stå och surt titta på sitt armbandsur. :)
 
Har du några åttiotalsminnen, så delge mig gärna i en kommentar här på bloggen! Jag undrar särskilt hur åttiotalsinredningen ska se ut, exempelvis väggarna.
 
Kram till Dig!

KOMMENTARER:

 • Ingela säger:
  2018-03-02 | 23:31:59

  Jag längtar efter att få se!!! Nästa gång jag hälsar på! Spegelvägg, speglar m motiv, idolplanscher, vägglampor i trä, brun träpanel m.m.

  Svar: :) Tack!!!
  Marita Lundqvist

 • Birgitta säger:
  2018-03-03 | 13:12:30

  Kul idé! :)
  80-tal:
  Planscher med bara män som bär bäbisar; pasteller eller neon färger; upprullade ärmar och ben i byxor, stora örhängen, uppfluffat hår och sådana där smala armband i massor både i plast och metall i olika färger; brädspel typ Monopol, Coronne...
  Är med i en grupp som heter Dockskåpsglädje. Jag har inget själv men det är kul att titta på. Där kan du kanske få idéer! Det är många som även söker eller säljer olika saker till dockskåp...
  Du får göra lite uppdateringar hur det går... :)

  Svar: Tack för tipsen!! :) Ja, jag är med i någon sådan Facebookgrupp, jag med.
  Uppdatering kommer. :)
  Marita Lundqvist

 • Karro säger:
  2018-03-08 | 14:25:51

  Ska bli kul att se ☺ Har du gjort pappersloppan själv?

  Svar: Tack! :) Det går extremt långsamt framåt. Har så lite tid över att jobba med det. Jo, loppan har jag gjort själv. Den blev lite VÄL liten. Man kanske knappt ser vad det är för något. Men jag vill ju att det ska vara skalenligt.
  Marita Lundqvist

Kommentera inlägget här: