Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Fixat största klösbrädan ikväll

Kategori: inredning, naturen

 
Ny soffa anländer imorgon; den första splitternya soffa jag (vi) köpt. Vi har längtat i ungefär sex månader efter den. Vår gamla soffa sjöng på sista versen.
 
För att minska risken för att våra katter ska klösa även på den nya soffan, stegade jag ikväll ut för att såga till en björkstam att ta in i vardagsrummet som dels ett mer lockande ställe för katterna att vässa sina klor på och dels som en läcker inredningsdetalj. 
 
(Det var en björk, som redan hade knäcktes i nån storm eller nåt.) 
 
 
Det var ganska trevligt att såga en stund, efter en intensiv och lite stressig dag. Lillkisse höll sig i närheten på en sten. 
 
Det blev dock, efter ett tag, svårt att fortsätta att såga. Då kom Micke till min hjälp med motorsågen. :) Det gick betydligt snabbare än med min såg.
 
Sedan drog vi de två delarna av stammen, som vi hade sågat till, till framsidan av huset. Där ligger de nu i väntan på fortsättningen. En av stammarna ska jag ha till en inredningsdetalj i ett helt annat rum, vilket jag har planerat sedan flera månader. 
 
Jag lägger nog ut efterbilder här senare. 
 
 
Kram till Dig! 

Utökar vår hönsgrupp

Kategori: djurhållning

På tal om djur, har vi köpt ägg som jag fick ha i en kompis äggkläckningsmaskin. Nu har vi åtta små kycklingar under en värmelampa i lag'årn. Förhoppningsvis är åtminstone fyra av dem hönor. Jag vill nämligen utöka vår hönsgrupp, för att få fler ägg. 
 
 
 
 
Fina, va?! :) 
 
Kram till Dig! 
 
 
 
 
 
 

Ett getingbo skapas just utanför fönstret

Kategori: miljön, naturen

Hejsan!
 
Nu har jag varit dålig på att blogga under en period igen. Men nu kände jag verkligen för att dela något, nämligen följande:
 
I morse upptäckte jag att en geting håller på att bygga ett bo från vår gamla, fula... Vad sådana nu heter. Minns inte namnet... Hur som helst gör den det just utanför vårt köksfönster.
 
Max och jag klev upp på diskbänken och tittade på en stund, helt skyddade från getingen (som antagligen oavsett fönsterruta mellan oss inte skulle ha försökt att attackera, men det kändes ändå tryggare med en glasruta emellan).
 
 
Så häftigt att titta på, när den bygger boet av tuggat trä blandat med saliv! I morse hade den hunnit så här långt
 
 
 
Nu, klockan 16 på eftermiddagen hade getingen byggt en bit till:
 
 
 
Nä, visst; inte är det med enbart glädje och fashination jag ser ett getingbo byggas så nära vår farstun, men om det inte hade byggts där så hade det väl byggts någon annanstans i närheten och vi får väl ta bort det på något sätt. Men lite synd om getingen skulle jag i så fall tycka. 
 
Jag ska försöka lägga ut en filmsnutt av byggandet på Youtube, så kan du, som vill, se byggandet "in action". :) 
... Japp, jag lyckades. Gå in på https://youtu.be/plNa7zt7aNU eller sök på ordet kramtilldig och scrolla nedåt till min videosnutt.
 
 
 
Kram till Dig!