Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Hemlagade fiskpinnar & monstermos

Kategori: mat, miljön, recept



I dag lagade jag fiskpinnar från grunden. Det tog bara LITE längre tid än att steka färdiga fiskpinnar och smakade ungefär likadant, fast - enligt mig - lite bättre. Vår sexåring och nioåring tyckte om dem, de med.

Jag försökte mig på Broccoli--och blomkålsmos som tillbehör till fisken och, för att kanske lättare få sexåringen att smaka det, kallade jag moset för monstermos. Det funkade inte.

Monstermoset smakade nästan ingenting, tyckte nioåringen och jag. Jag borde ha kryddat det mer, men det var inte dåligt, enligt min smak.

Så här gjorde jag de goda fiskpinnarna:
    Jag skar köpta, tinade torskblock i kvadrater, vände dem i uppvispat Ägg och sedan i saltat och vitpepparkryddat ströbröd. Sedan stekte jag Fiskpinnarna i smör och vände dem ett par gånger under stekningen.

Jag brukar, för naturens skull, välja fiskar med märket "hållbart fiske". 




Monstermoset gjorde jag så här:
    Jag kokade broccoli och blomkål tills de blev riktigt mjuka. Sedan hällde jag bort vattnet, och vispade grönsakerna tillsammans med en stor klick smör, en hel massa dill (fryst från mataffär och upptinad) och salt och svartpeppar.


Jag ville dela recepten som ett tips till er. Men om du inte orkar eller vill eller känner för att laga mat från grunden (Jag gör inte alltid det, jag heller), så känn dig inte dålig för det! Jag ville bara visa att det inte behöver vara så svårt och tidsödande som man kanske kan tro.

Kram till Dig!