Kram till dig

Välkommen till min blogg, som vill försöka få Dig och Mig att må bra (fysiskt och psykiskt). Jag som står bakom bloggen är en kvinna i mina bästa år ;), konstnärlig, analytisk, socionomutbildad och kristen med mera. Jag bor i ett västerbottenshus på landsbygden i Västerbotten, tillsammans med min karl och våra två barn samt två katter och en hönsgrupp.

Påskens budskap

Kategori: Allmänt, Gud

Gud är ENBART god. Han är kärlek, ÄKTA kärlek; kärlek som inte är självisk, som inte avundas, som inte glädjer sig över sådant som inte gör gott.  
 
 
Om Han skulle acceptera någon liten ondska, ja se mellan fingrarna med den, vore han inte hundra procent god. 
 
Om du ser och hör ditt barns kompis säga till ditt barn: "Vilken ful frisyr du har!", skulle det inte alls kännas i ditt hjärta? Jag Skulle de vara oberörd av den LILLA kommentaren, när du ser i ditt barns ögon att de orden stack till? Gud kan inte acceptera någon som helst liten ondska, eftersom Han är helt ren från sådant. 
 
Om du tänder ett ljus, kan inte även mörkret vara där... Det går inte. Och om du har gjort ens den minsta inte kärleksfull handling/tanke, kan du inte vara i fullkomlig kärlek utan att det liksom bränns inom dig och du känner att du inte kan vara där eller så förgås du helt enkelt. Så tänker jag att det kan vara. 
 
 
Men Gud älskar dig och mig så mycket att HAN SJÄLV tog på sig konsekvensen/straffet för vår ondska. En del av Guds tre personer, som ändå på något vis är ett/likadana/en tätt sammansatt familj, valde att fysiskt bli människa för att kunna ta på sig straffet för vår synd. 
 
 
Det gjorde han när Han, trots att Han inte hade gjort något som helst ont, bespottades, hånades, piskade och spikade upp på ett träkors och dog och kom till dödsriket. Det kunde inte hålla Honom kvar. Gud Fader tog upp Honom därifrån. Han kom tillbaka till sin fysiska, jordiska kropp och steg därefter upp till pappa Gud igen, dit alltså även du och jag kan få bo om vi vill. Men det finns bara EN väg som leder dit. 
 
Den vägen har Jesus öppnat för dig. Han är vägen, sanningen och livet. 
 
 
Om just du tar emot den gåvan, säger ja till att ha Jesus som din gud (ledare, kung, beslutande pappa/mamma, men samtidigt din bror och allra bästa vän), så tvättas du ren från din synd, ditt mörker, dina smutsfläckade kläder, får nya rena kläder (bildligt talat, alltså) och har rätt att vara i Guds absoluta närhet när du har lämnat jordelivet; din nuvarande fysiska kropp. 
 
 
Och ljuset lyser i mörkret
och mörkret har inte övervunnit det. 
 
 
Glad Påsk!!!